Juice saft brus

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Appelsinjuice 88 43 0.6 0.0 10.0 0.1
Appelsinsaft, drikkeferdig 91 34 0.1 0.0 8.4 0.0
Brus, kunstig søtet, light, lett 99 0 0.0 0.0 0.0 0.0
Brus, med sukker 90 40 0.0 0.0 10.0 0.0
Druejuice 85 46 0.3 0.1 11.1 0.0
Eplemost 88 43 0.1 0.1 10.2 0.3
Eplenektar 89 42 0.1 0.1 10.2 0.0
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig 100 1 0.0 0.0 0.3 0.0
Saft, 1000 g sukker pr. l råsaft, drikkeferdig 88 45 0.1 0.1 10.7 0.4
Saft, 500 g sukker pr. l råsaft, drikkeferdig 88 42 0.2 0.2 9.5 0.6
Saft, husholdning, drikkeferdig 89 42 0.1 0.0 10.4 0.0
Sitronsaft, flaske 90 9 0.4 0.1 1.6 0.1
Solbærsaft, 1000 g sukker pr. l råsaft, d.f. 88 45 0.1 0.1 10.7 0.4
Solbærsaft, 500 g sukker pr. l råsaft, d.f. 88 42 0.2 0.2 9.6 0.7
Solbærsirup, drikkeferdig 89 40 0.1 0.1 9.5 0.4

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen