Øl vin brennevin

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Brennevin, 40 vol-% alkohol 66 243 0.0 0.0 2.0 0.0
Brennevin, 60 vol-% alkohol 47 365 0.0 0.0 0.0 0.0
Gulløl, 5,7 vol-% alkohol 90 51 0.5 0.0 3.9 0.0
Hetvin, søt, 17 vol-% alkohol 76 135 0.3 0.0 10.0 0.0
Hetvin, tørr, 15 vol-% alkohol 89 94 0.0 0.0 2.5 0.0
Lettøl, light, 2,5 vol-% alkohol 94 25 0.3 0.0 2.5 0.0
Likør, 35 vol-% alkohol 42 309 0.0 0.0 32.4 0.0
Pils, 4,7 vol % alkohol 91 39 0.4 0.0 3.2 0.0
Vin, alkoholfri 92 29 0.2 0.0 7.0 0.0
Vin, alkoholsvak 93 36 0.0 0.0 6.1 0.0
Vin, hvitvin, halvtørr, 10 vol-% alkohol 89 67 0.1 0.0 2.9 0.0
Vin, hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol 88 67 0.0 0.0 0.2 0.0
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol 89 70 0.2 0.0 0.8 0.0
Vørterøl 89 38 0.4 0.0 9.1 0.0
Øl, alkoholfritt 94 18 0.3 0.0 3.4 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen