Egg

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Egg, eggehvite, rå 88 42 10.2 0.0 0.4 0.0
Egg, eggeplomme, rå 55 308 15.8 27.1 0.2 0.0
Egg, fra frittgående høns, kokt 75 141 12.0 10.2 0.3 0.0
Egg, fra frittgående høns, rå 76 141 12.0 10.2 0.3 0.0
Egg, kokt 76 143 12.4 10.2 0.3 0.0
Egg, rå 75 142 12.4 10.1 0.3 0.0
Egg, stekt i myk margarin 70 186 13.3 14.6 0.3 0.0
Egg, stekt i smør 70 188 13.4 14.7 0.4 0.0
Egg, stekt i uspesifisert fett 70 188 13.3 14.9 0.3 0.0
Egg, stekt uten fett 73 155 14.0 10.9 0.3 0.0
Eggerøre, stekt i fett 72 172 11.3 14.0 0.3 0.0
Eggerøre, stekt uten fett 76 132 11.9 9.2 0.3 0.0
Omelett, stekt i fett 73 166 11.0 13.4 0.3 0.0
Omelett, stekt uten fett 77 129 11.6 9.0 0.3 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen