Fisk hel tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Breiflabb filet, kokt 78 80 19.8 0.1 0.0 0.0
Hyse, kolje, kokt 76 86 20.8 0.3 0.0 0.0
Hyse, kolje, røkt, skiver, kokt 74 96 22.4 0.7 0.0 0.0
Kveite filet, melpanert, stekt i fett 59 238 19.2 16.4 3.2 0.2
Kveite, skiver, kokt 67 187 19.1 12.3 0.0 0.0
Laks, oppdrett, skiver, kokt 61 236 23.5 15.8 0.0 0.0
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett 53 285 23.5 19.8 3.2 0.2
Laks, vill, kokt 60 215 23.2 13.6 0.0 0.0
Lutefisk, kokt 87 50 11.5 0.4 0.0 0.0
Makrell, juli-sept (fet), kokt 53 301 21.8 23.8 0.0 0.0
Makrell, juli-sept (fet), stekt i fett 45 349 21.9 27.6 3.2 0.2
Makrell, mai-juni, kokt 70 145 21.9 6.4 0.0 0.0
Makrell, mai-juni, stekt i fett 62 197 22.0 10.6 3.2 0.2
Rødspette filet, kavringpanert, stekt i fett 62 155 12.5 10.2 2.2 2.1
Rødspette filet, kokt 78 83 16.8 1.8 0.0 0.0
Rødspette filet, melpanert, stekt i fett 71 131 16.0 6.0 3.2 0.2
Røye, melpanert, stekt i fett 60 203 19.1 12.6 3.2 0.2
Røye, stekt uten fett/grillet 68 152 19.0 8.4 0.0 0.0
Sei filet, melpanert, stekt i hard margarin 69 128 19.5 4.4 2.6 0.1
Sei filet, melpanert, stekt i myk margarin 69 128 19.5 4.4 2.6 0.1
Sei filet, melpanert, stekt i smør 69 129 19.5 4.5 2.6 0.1
Sei filet, melpanert, stekt i soyaolje 69 137 19.4 5.4 2.6 0.1
Sei filet, melpanert, stekt i uspesifisert fett 69 131 19.5 4.7 2.6 0.1
Sei, kokt 75 88 20.6 0.4 0.4 0.0
Sild, fetsild/sommersild, kokt 45 367 21.3 31.3 0.0 0.0
Sild, fetsild/sommersild, panert, stekt i fett 40 400 20.2 34.0 3.2 0.2
Sild, storsild/vintersild, kokt 58 234 19.0 17.5 0.0 0.0
Sild, storsild/vintersild, panert, stekt i fett 51 278 18.1 21.4 3.2 0.2
Steinbit filet, melpanert, stekt i fett 67 158 20.9 7.1 2.6 0.1
Steinbit, kokt 72 121 23.3 3.1 0.0 0.0
Torsk filet, kavringpanert, stekt i fett 60 161 15.7 9.5 2.2 2.1
Torsk filet, melpanert, stekt i fett 70 138 21.3 4.7 2.6 0.1
Torsk lettsaltet, kokt 76 94 22.6 0.4 0.0 0.0
Torsk, skiver, kokt 76 94 22.6 0.4 0.0 0.0
Uer lettsaltet, skiver, kokt 75 110 20.2 3.3 0.0 0.0
Uer, kokt 75 110 20.2 3.3 0.0 0.0
Ørret oppdrett, kokt 64 189 20.3 12.0 0.0 0.0
Ørret oppdrett, skiver, panert, stekt i fett 57 240 20.4 16.1 3.2 0.2
Ørret, sjøørret, kokt 70 130 23.6 3.9 0.1 0.0
Ørret, sjøørret, melpanert, stekt i fett 62 181 23.6 8.2 3.2 0.2

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen