- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
Fiskeboller, hermetisk, uten kraft | 84 | 60 | 7.1 | 0.6 | 6.6 | 0.0 |
Fiskeboller, kjølevare | 80 | 77 | 9.4 | 2.0 | 5.2 | 0.1 |
Fiskefarse, mager fisk, rå | 83 | 62 | 9.2 | 0.9 | 4.2 | 0.0 |
Fiskekaker, kjøpt | 74 | 110 | 9.0 | 4.5 | 8.0 | 0.9 |
Fiskekarbonader, laks | 64 | 221 | 17.3 | 15.8 | 2.4 | 0.0 |
Fiskekarbonader, mager fisk | 70 | 154 | 10.3 | 10.1 | 5.3 | 0.1 |
Fiskekarbonader, makrell | 64 | 211 | 16.1 | 15.2 | 2.4 | 0.0 |
Fiskekarbonader, sei | 75 | 111 | 14.4 | 4.9 | 2.4 | 0.0 |
Fiskekarbonader, sild | 59 | 253 | 14.1 | 20.8 | 2.4 | 0.0 |
Fiskepaté, laks | 67 | 195 | 13.5 | 13.8 | 4.3 | 0.0 |
Fiskepaté, mager fisk | 74 | 129 | 12.5 | 6.9 | 4.3 | 0.0 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen