Fiskeprodukter og fiskepålegg

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Akkar, innbakt, forfritert, fryst 57 212 11.2 10.1 18.6 0.9
Ansjos, hermetisk 53 216 12.5 13.1 12.1 0.0
Brisling, i olje, hermetisk, avrent 59 261 18.3 20.9 0.0 0.0
Brisling, i tomat, hermetisk 67 203 15.0 14.7 2.7 0.0
Fiskegrateng, med egg, fryst, kjøpt 78 102 8.5 3.5 9.2 0.0
Fiskegrateng, uten egg, fryst, kjøpt 72 131 7.2 4.8 14.7 0.0
Fiskepinner, forfritert, fryst 59 198 13.0 8.3 17.4 0.6
Fiskepudding 80 81 8.0 2.3 7.1 0.1
Fiskepudding med fløte, fløtepudding 76 111 7.9 5.7 6.9 0.1
Gaffelbiter, hermetisk 58 240 16.0 16.0 8.0 0.0
Kaviar, av lodderogn 74 109 14.9 5.5 0.0 0.0
Kaviar, av torskerogn 32 413 10.5 35.2 13.7 0.0
Kaviarmix 26 542 6.8 53.1 9.2 0.0
Klippfisk, saltet og tørket 40 160 37.8 1.0 0.0 0.0
Krabbepinner, Crabsticks, fryst 68 102 13.0 0.7 10.7 0.3
Laks, filet, gravet 61 179 21.2 9.2 2.8 0.0
Laks, røkt 63 167 23.2 8.2 0.0 0.0
Lutefisk, t&osloslash;rr vare, rå 88 48 11.4 0.3 0.0 0.0
Makrell, kaldrøkt 58 242 18.2 18.8 0.0 0.0
Makrell, varmrøkt 53 295 19.5 24.1 0.0 0.0
Makrellfilet, i tomat, hermetisk 56 282 13.4 23.1 5.2 0.0
Reker, innbakt, forfritert, fryst 51 225 14.8 10.0 18.6 0.9
Rogn, torsk, presset, hermetisk 71 128 17.1 6.6 0.0 0.0
Rognleverpostei, Svolvær-/Lofotpostei 46 408 12.4 38.6 2.1 1.6
Rødspette, filet, kavringpanert, rå 68 127 12.9 3.4 11.1 0.0
Rødspette, fylt, forfritert, fryst 62 205 8.8 12.9 13.2 0.6
Sei, filet, kavringpanert, rå 66 94 15.1 2.7 2.3 0.0
Seibiff, melpanert, m/stekt løk, fryst, kjøpt 76 103 15.6 1.4 6.7 0.6
Seilaks, i olje, avrent 69 158 14.2 11.3 0.0 0.0
Sild, kryddersild 68 154 11.5 12.0 0.0 0.0
Sild, kryddersild, innlagt, avrent 51 224 7.6 10.6 24.5 0.0
Sild, marinert, i majones/rømme 47 310 5.5 22.7 20.8 0.0
Sild, marinert, sennepssild 49 251 6.1 13.7 25.6 0.4
Sild, røkt, bøkling 64 184 22.5 10.4 0.0 0.0
Sild, spekesild, utvannet 65 210 16.5 16.0 0.0 0.0
Sild, sursild, innlagt, avrent 53 214 7.8 11.1 20.8 0.0
Torsk, filet, kavringpanert, rå 66 98 16.2 2.7 2.3 0.0
Torsk, forfritert, fryst, rå 59 202 12.0 9.2 17.4 0.6
Torsk, forfritert, fylt, fryst 70 143 10.6 6.8 9.6 0.4
Tunfisk, i gele, hermetisk 81 70 16.5 0.4 0.0 0.0
Tunfisk, i olje, avrent, hermetisk 70 128 24.6 3.3 0.0 0.0
Tunfisk, i olje, ikke avrent, hermetisk 62 211 22.3 13.5 0.0 0.0
Tunfisk, i vann, avrent, hermetisk 73 109 24.5 1.2 0.0 0.0
Tørrfisk 15 327 78.5 1.4 0.0 0.0
Ål, røkt 50 326 18.6 28.0 0.0 0.0
Ørret, filet, røkt 58 225 24.2 14.2 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen