Mager fisk rå

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Blålange, rå 82 64 15.7 0.1 0.0 0.0
Breiflabb, rå 83 64 15.8 0.1 0.0 0.0
Brosme, rå 82 66 16.1 0.2 0.0 0.0
Gjedde, rå 80 80 18.4 0.7 0.0 0.0
Horngjel, rå 75 110 21.4 2.7 0.0 0.0
Hvitting, rå 80 79 18.3 0.6 0.0 0.0
Hyse kolje, rå 81 68 16.6 0.2 0.0 0.0
Hyse kolje, røkt, skiver, rå 78 81 19.0 0.6 0.0 0.0
Håbrann, rå 79 85 20.3 0.4 0.0 0.0
Lange, rå 80 72 17.5 0.2 0.0 0.0
Lomre, rå 81 67 16.0 0.3 0.0 0.0
Lyr, rå 82 66 16.0 0.2 0.0 0.0
Piggvar, rå 79 85 15.9 2.4 0.0 0.0
Rødspette, rå 82 66 13.4 1.4 0.0 0.0
Sei, rå 80 69 16.5 0.3 0.0 0.0
Sik, rå 74 113 21.5 3.0 0.0 0.0
Sjøtunge, rå 84 64 14.8 0.5 0.0 0.0
Skate, rå 85 58 14.0 0.2 0.0 0.0
Steinbit, rå 78 97 18.6 2.5 0.0 0.0
Torsk, i skiver, rå 80 75 18.1 0.3 0.0 0.0
Torsk, lettsaltet i skiver, rå 80 75 18.1 0.3 0.0 0.0
Torsk, rå 80 75 18.1 0.3 0.0 0.0
Tunfisk, makrellstørje, rå 74 105 24.0 1.0 0.0 0.0
Uer, lettsaltet, rå 79 94 17.1 2.8 0.0 0.0
Uer, rå 79 94 17.1 2.8 0.0 0.0
Åbor, rå 81 84 18.1 1.3 0.0 0.0
Ørret, sjøørret, rå 74 110 20.0 3.3 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen