- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
Fiskeburger, panert, m/brød, ost, saus | 50 | 243 | 9.6 | 11.3 | 24.2 | 2.8 |
Fiskegrateng m/egg og makaroni, ovnstekt | 70 | 157 | 11.2 | 9.0 | 7.6 | 0.3 |
Fiskegrateng m/egg, ovnstekt | 71 | 149 | 13.5 | 8.7 | 4.1 | 0.1 |
Fiskegrateng m/egg, ovnstekt, kjøpt | 75 | 114 | 9.5 | 3.9 | 10.3 | 0.0 |
Fiskegrateng u/egg, ovnstekt, kjøpt | 69 | 147 | 8.1 | 5.4 | 16.5 | 0.0 |
Gryte, sei, løk og paprikasaus | 79 | 91 | 10.1 | 3.4 | 4.6 | 0.6 |
Gryte, torsk, med tomat | 84 | 66 | 10.3 | 1.9 | 1.7 | 0.6 |
Kabaret, med fiskepudding og reker | 87 | 47 | 7.4 | 1.1 | 1.7 | 0.5 |
Sildesalat, med potet | 80 | 75 | 3.2 | 2.5 | 9.1 | 1.6 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen