Retter med fisk og skalldyr

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Fiskeburger, panert, m/brød, ost, saus 50 243 9.6 11.3 24.2 2.8
Fiskegrateng m/egg og makaroni, ovnstekt 70 157 11.2 9.0 7.6 0.3
Fiskegrateng m/egg, ovnstekt 71 149 13.5 8.7 4.1 0.1
Fiskegrateng m/egg, ovnstekt, kjøpt 75 114 9.5 3.9 10.3 0.0
Fiskegrateng u/egg, ovnstekt, kjøpt 69 147 8.1 5.4 16.5 0.0
Gryte, sei, løk og paprikasaus 79 91 10.1 3.4 4.6 0.6
Gryte, torsk, med tomat 84 66 10.3 1.9 1.7 0.6
Kabaret, med fiskepudding og reker 87 47 7.4 1.1 1.7 0.5
Sildesalat, med potet 80 75 3.2 2.5 9.1 1.6

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen