Skalldyr fiskeinnmat

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Akkar, tiarmet blekksprut, kokt 62 150 30.2 3.3 0.0 0.0
Akkar, tiarmet blekksprut, rå 80 77 15.4 1.7 0.0 0.0
Blåskjell, hermetisk, avrent 77 86 15.8 2.5 0.0 0.0
Blåskjell, rå 85 54 10.4 1.4 0.0 0.0
Hummer, kokt 78 66 15.2 0.6 0.0 0.0
Kamskjell, kokt 73 102 22.4 1.4 0.0 0.0
Kamskjell, rå 78 82 17.9 1.1 0.0 0.0
Krabbe, kokt 72 108 22.9 1.8 0.0 0.0
Krabbe, naturell, hermetisk 72 108 22.9 1.8 0.0 0.0
Kreps, kokt 85 54 10.7 1.3 0.0 0.0
Lever, torsk, kokt 25 630 6.9 66.9 0.0 0.0
Lever, torsk, rå 32 568 6.2 60.3 0.0 0.0
Reker, i lake, avrent 82 58 13.2 0.6 0.0 0.0
Reker, kokt 68 100 23.3 0.8 0.0 0.0
Rogn, torsk, hermetisk, stekt i fett 64 199 16.3 14.9 0.0 0.0
Rogn, torsk, kokt 66 125 27.0 1.9 0.0 0.0
Rogn, torsk, rå 70 112 24.3 1.7 0.0 0.0
Snegler, hermetisk 73 72 15.4 1.2 0.0 0.0
Østers, rå 80 59 9.3 2.4 0.0 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen