Diverse kjøtt farse og innmat rå

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Blod, okse, rå 81 77 18.8 0.2 0.0 0.0
Elg, steik, rå 76 99 22.0 1.2 0.0 0.0
Hare, rå 73 113 21.6 3.0 0.0 0.0
Hjerte, rå 77 107 18.0 3.9 0.0 0.0
Hjort, rå 73 129 21.0 5.0 0.0 0.0
Hval, rå 74 116 23.5 2.4 0.0 0.0
Kanin, rå 73 124 22.0 4.0 0.0 0.0
Karbonadedeig, rå 75 104 19.3 3.0 0.0 0.0
Kjøttdeig, rå 68 190 17.9 13.2 0.0 0.0
Kjøttfarse, rå 71 154 11.2 10.7 3.1 0.1
Lever, kylling, rå 75 115 19.4 3.8 0.7 0.0
Lever, lam, rå 72 128 20.7 4.1 2.0 0.0
Lever, rein, rå 72 128 19.5 4.1 3.3 0.0
Lever, storfe, rå 72 124 20.3 3.2 3.5 0.0
Lever, svin, rå 73 120 21.4 3.4 0.8 0.0
Medisterdeig, rå 66 206 16.7 15.5 0.0 0.0
Rein, steik, rå 71 114 23.2 2.4 0.0 0.0
Rype, bryst, uten skinn, rå 72 139 23.8 4.9 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen