- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
Blod, okse, rå | 81 | 77 | 18.8 | 0.2 | 0.0 | 0.0 |
Elg, steik, rå | 76 | 99 | 22.0 | 1.2 | 0.0 | 0.0 |
Hare, rå | 73 | 113 | 21.6 | 3.0 | 0.0 | 0.0 |
Hjerte, rå | 77 | 107 | 18.0 | 3.9 | 0.0 | 0.0 |
Hjort, rå | 73 | 129 | 21.0 | 5.0 | 0.0 | 0.0 |
Hval, rå | 74 | 116 | 23.5 | 2.4 | 0.0 | 0.0 |
Kanin, rå | 73 | 124 | 22.0 | 4.0 | 0.0 | 0.0 |
Karbonadedeig, rå | 75 | 104 | 19.3 | 3.0 | 0.0 | 0.0 |
Kjøttdeig, rå | 68 | 190 | 17.9 | 13.2 | 0.0 | 0.0 |
Kjøttfarse, rå | 71 | 154 | 11.2 | 10.7 | 3.1 | 0.1 |
Lever, kylling, rå | 75 | 115 | 19.4 | 3.8 | 0.7 | 0.0 |
Lever, lam, rå | 72 | 128 | 20.7 | 4.1 | 2.0 | 0.0 |
Lever, rein, rå | 72 | 128 | 19.5 | 4.1 | 3.3 | 0.0 |
Lever, storfe, rå | 72 | 124 | 20.3 | 3.2 | 3.5 | 0.0 |
Lever, svin, rå | 73 | 120 | 21.4 | 3.4 | 0.8 | 0.0 |
Medisterdeig, rå | 66 | 206 | 16.7 | 15.5 | 0.0 | 0.0 |
Rein, steik, rå | 71 | 114 | 23.2 | 2.4 | 0.0 | 0.0 |
Rype, bryst, uten skinn, rå | 72 | 139 | 23.8 | 4.9 | 0.0 | 0.0 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen