- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
And, kjøtt med skinn, rå | 50 | 388 | 13.1 | 37.3 | 0.0 | 0.0 |
And, kjøtt uten skinn, rå | 75 | 137 | 19.7 | 6.5 | 0.0 | 0.0 |
Gås, kjøtt med skinn, rå | 50 | 369 | 16.7 | 33.6 | 0.0 | 0.0 |
Gås, kjøtt uten skinn, rå | 68 | 160 | 23.9 | 7.1 | 0.0 | 0.0 |
Høne, filet, rå | 73 | 106 | 25.0 | 0.7 | 0.0 | 0.0 |
Høne, kjøtt med skinn, rå | 63 | 234 | 19.1 | 17.5 | 0.0 | 0.0 |
Høne, kjøtt uten skinn, rå | 72 | 141 | 21.0 | 6.3 | 0.0 | 0.0 |
Kalkun brystfilet, uten skinn, rå | 72 | 114 | 25.3 | 1.4 | 0.0 | 0.0 |
Kalkun, kjøtt med skinn, rå | 66 | 203 | 19.8 | 13.8 | 0.0 | 0.0 |
Kalkun, kjøtt uten skinn, rå | 75 | 105 | 22.6 | 1.6 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, brystfilet, med skinn, rå | 72 | 126 | 21.1 | 4.6 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, brystfilet, rå | 75 | 104 | 23.8 | 1.0 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, kjøtt med skinn, rå | 67 | 197 | 18.6 | 13.6 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, kjøtt uten skinn, rå | 75 | 108 | 22.3 | 2.1 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, lår, med skinn, rå | 69 | 158 | 20.3 | 8.5 | 0.0 | 0.0 |
Kylling, vinge, kjøtt med skinn, rå | 67 | 187 | 19.2 | 12.2 | 0.0 | 0.0 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen