Fjørfe Tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
And, kjøtt med skinn, ovnstekt 33 517 17.5 49.7 0.0 0.0
And, kjøtt uten skinn, ovnsstekt 67 184 26.3 8.7 0.0 0.0
Gås, kjøtt med skinn, ovnsstekt 33 492 22.3 44.8 0.0 0.0
Gås, kjøtt uten skinn, ovnstekt 58 213 31.9 9.5 0.0 0.0
Høne, filet, kokt 64 141 33.3 0.9 0.0 0.0
Høne, kjøtt med skinn, kokt 51 312 25.5 23.3 0.0 0.0
Kalkun, brystfilet, uten skinn, ovnstekt 66 140 33.5 0.7 0.0 0.0
Kalkun, kjøtt med skinn, ovnstekt 55 271 26.4 18.4 0.0 0.0
Kalkun, kjøtt uten skinn, ovnstekt 67 139 30.1 2.1 0.0 0.0
Kylling, brystfilet, stekt i fett 68 146 27.1 4.2 0.0 0.0
Kylling, brystfilet, stekt uten fett 70 123 27.9 1.3 0.0 0.0
Kylling, kjøtt med skinn, grillet 60 226 26.0 13.5 0.0 0.0
Kylling, kjøtt med skinn, ovnstekt 59 246 23.3 17.0 0.0 0.0
Kylling, kjøtt uten skinn, grillet 65 162 27.3 5.9 0.0 0.0
Kylling, kjøtt uten skinn, ovnstekt 69 135 27.9 2.6 0.0 0.0
Kylling, lårkjøtt med skinn, ovnstekt 61 221 23.1 14.3 0.0 0.0
Kylling, m/skinn, marinert, kjøpt, ferdigstekt 65 176 21.6 10.0 0.0 0.0
Kylling, vinger med skinn, ovnstekt 53 266 27.4 17.4 0.0 0.0
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt 68 162 27.7 5.7 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen