Kjøttprodukter og kjøttpålegg

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bankekjøtt, salt 70 102 15.9 4.3 0.0 0.0
Bayonneskinke, kokt 60 228 21.2 15.9 0.0 0.0
Blodpudding 48 261 10.1 13.7 24.3 0.0
Bogskinke, hermetisk 71 135 16.8 7.2 0.0 1.5
Fenalår 42 313 26.2 23.1 0.0 0.0
Fleskepølse 46 364 13.2 34.5 0.1 0.1
Fårepølse 43 333 23.7 25.5 2.1 0.0
Hamburger, rå 70 167 16.6 11.2 0.0 0.0
Hamburgerrygg, kokt 63 126 19.0 5.5 0.0 0.0
Kalkun, naturell/røkt 73 88 20.9 0.5 0.0 0.0
Kalkun, rull, krydderskinke 74 100 17.1 3.5 0.0 0.0
Kalverull 69 152 16.0 8.5 2.7 0.1
Karbonader, okse, rå 67 181 12.3 13.4 2.7 0.0
Karbonader, okse, stekt 65 174 13.6 12.0 2.9 0.0
Kjøttboller, hermetisk 77 119 9.8 8.0 1.9 0.0
Kjøttboller, kalkun og kylling 63 194 15.0 12.7 4.9 0.0
Kjøttkaker, stekt 64 195 12.6 14.4 3.7 0.0
Kjøttpudding, stekt 66 194 11.7 13.6 6.2 0.0
Kylling, fritert, nuggets, dagligvare 54 269 16.7 16.7 13.1 0.0
Kylling, fritert, nuggets, gatekjøkken 52 241 16.5 12.9 14.2 1.3
Lammerull 63 229 18.0 17.4 0.0 0.0
Leverpostei 60 220 10.6 18.1 3.8 0.0
Leverpostei, 3 % fett 74 94 11.0 3.0 5.8 0.0
Leverpostei, hermetisk 59 270 9.5 25.0 1.8 0.0
Leverpostei, med mindre fett 66 190 12.7 13.1 5.4 0.0
Medisterkaker, stekt 51 314 12.6 26.7 5.9 0.1
Morrpølse 24 507 24.0 44.7 2.1 0.0
Okserull 70 168 21.4 9.1 0.1 0.1
Panetter, med kylling og ost 50 209 14.9 11.6 10.4 1.6
Pinnekjøtt, råvare 31 452 29.8 37.0 0.0 0.0
Reinkjøtt, røkt 70 114 21.5 3.1 0.0 0.0
Reinsdyrkaker, hermetisk 68 148 13.8 8.2 4.8 0.1
Reinsdyrpølse 27 467 20.0 43.0 0.0 0.0
Salami 38 396 19.5 35.3 0.0 0.0
Salami, med mindre fett 46 302 21.3 24.1 0.0 0.0
Servelat 63 218 10.7 17.3 5.0 0.0
Servelat, 3 % fett 77 99 10.0 3.0 8.0 0.0
Servelat, med mindre fett 68 161 12.5 10.4 4.2 0.1
Skinke, kokt 74 103 17.9 3.5 0.0 0.0
Skinkerull, Westfalerskinke 54 286 26.6 20.0 0.0 0.0
Spekeskinke 48 225 30.7 11.4 0.0 0.0
Stabburpølse 25 503 21.5 45.0 2.9 0.0
Svinekam, røkt 67 209 12.3 17.6 0.3 0.0
Sylte 49 315 23.3 24.6 0.0 0.0
Wienersnitzel, rå 57 244 19.7 15.8 5.8 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen