Lam og får rå

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Lam, bogstek, rå 68 187 18.5 12.6 0.0 0.0
Lam, flatbiff, rå 75 104 21.3 2.1 0.0 0.0
Lam, fårikålkjøtt, rå 64 230 17.6 17.7 0.0 0.0
Lam, grytekjøtt, rå 68 192 18.4 13.2 0.0 0.0
Lam, indrefilet, rå 75 116 20.4 3.8 0.0 0.0
Lam, kotelett, rå 64 227 18.3 17.1 0.0 0.0
Lam, lammeribbe, rå 59 285 16.8 24.2 0.0 0.0
Lam, lår med mørbrad, rå 69 181 19.1 11.6 0.0 0.0
Lam, lårstek, rå 70 162 19.5 9.3 0.0 0.0
Lam, sadel, rå 64 227 18.3 17.1 0.0 0.0
Lam, ytrefilet, rå 74 120 21.3 3.9 0.0 0.0
Sau, fårekjøtt, lettsaltet, rå 45 371 14.0 35.0 0.0 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen