Lam, storfe og svin tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Lam, kotelett, stekt 54 290 24.4 21.4 0.0 0.0
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt 61 213 27.9 11.3 0.0 0.0
Storfe, entrecôtekam, stekt 60 230 26.7 13.7 0.0 0.0
Storfe, kjøtt, kokt 60 212 28.9 10.7 0.0 0.0
Storfe, steik, roastbiff, rosa stekt 69 142 27.3 3.7 0.0 0.0
Storfe, ytrefilet, stekt 70 138 26.5 3.6 0.0 0.0
Svin, bacon med svor, stekt 34 513 16.0 49.9 0.0 0.0
Svin, familieribbe, stekt 38 446 22.3 39.6 0.0 0.0
Svin, flatbiff, stekt 71 133 25.9 3.3 0.0 0.0
Svin, koteletter, kam med fettrand, stekt 54 278 27.2 18.8 0.0 0.0
Svin, koteletter, kam uten fettrand, stekt 65 186 26.5 8.9 0.0 0.0
Svin, nakkekoteletter, stekt 56 274 25.0 19.3 0.0 0.0
Svin, sideflesk, lettsaltet, stekt 41 451 16.2 42.9 0.0 0.0
Svin, stek uten fettrand, ovnsstekt 65 160 30.2 4.4 0.0 0.0
Svin, stek, med fettrand, ovnsstekt 55 273 25.6 19.0 0.0 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen