Pølser

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Falukorv 59 254 11.0 21.1 5.1 0.1
Grillpølse 61 235 10.6 19.0 5.4 0.0
Grillpølse, kalkun og kylling 66 193 12.7 13.4 4.9 1.1
Grillpølse, med mindre fett 68 159 11.2 10.9 4.0 0.0
Kjøttpølse, med mindre fett 71 158 11.0 10.7 4.3 0.0
Kjøttpølse, røkt/urøkt 62 227 10.7 18.2 5.0 0.0
Knakkpølse 59 251 10.9 20.7 5.3 0.1
Medisterpølse, kokt, røkt/urøkt 56 260 10.6 22.0 4.9 0.1
Såsisser, små pølser 58 253 11.1 20.8 5.2 0.1
Wienerpølse, med mindre fett 68 145 11.5 11.0 0.0 0.0
Wienerpølse, sportswiener 61 237 10.7 19.2 5.3 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen