Retter med fjørfe og kjøtt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Biff stroganoff 60 245 15.0 18.9 3.5 0.5
Cheeseburger, med brød, dressing 43 249 13.4 10.6 24.3 1.7
Fårikål av lammekjøtt 77 114 10.0 6.4 3.4 1.3
Hamburger, dobbel, m/brød, dressing 49 242 12.8 12.6 18.3 2.2
Hamburger, ekstra kjøtt, m/brød, dressing 49 254 16.4 13.0 16.5 2.5
Hamburger, enkel, m/brød, dressing 43 236 12.1 8.2 27.6 1.9
Kyllingburger, m/brød, dressing 49 250 10.8 11.4 24.8 2.6
Kyllinggryte, med tomat, løk, sopp 79 87 11.9 3.1 2.5 0.9
Lammefrikassé 77 128 11.2 8.0 2.4 0.8
Lasagne med kjøttdeig 70 150 7.4 8.3 10.9 0.8
Lasagne med kjøttdeig, fryst, 73 122 5.3 5.4 11.5 3.3
Lungemos, kjøpt 67 198 16.0 14.5 1.0 0.0
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett 78 95 9.3 4.3 4.4 0.8
Moussaka, med kjøttdeig 67 158 6.7 9.8 10.0 1.3
Pasta med kalkun, ostesaus, fryst, 75 101 4.4 3.3 12.6 1.5
Pasta med kjøttsaus, Bolognese, fryst, 73 96 5.1 1.6 14.4 1.6
Pytt i panne, m/poteter, kjøtt,løk, fryst, 68 141 6.3 5.2 16.0 2.4
Ris med biffkjøtt, søtsur saus, fryst, 75 96 2.9 1.5 17.0 1.4

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen