Storfe og kalv rå

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Kalv, koteletter, rå 74 117 22.5 3.0 0.0 0.0
Kalv, steik, rå 75 107 21.4 2.4 0.0 0.0
Storfe, bankekjøtt, rå 73 124 21.9 4.1 0.0 0.0
Storfe, bibringe, rå 66 209 18.9 14.8 0.0 0.0
Storfe, bog, uten knoke, rå 70 160 20.2 8.8 0.0 0.0
Storfe, bogstek, rå 74 120 21.8 3.7 0.0 0.0
Storfe, entrecôtekam, rå 68 184 20.0 11.5 0.0 0.0
Storfe, filetkam, rå 72 165 21.1 9.0 0.0 0.0
Storfe, flatbiff, rå 75 105 22.5 1.7 0.0 0.0
Storfe, høyrygg, rå 70 162 19.9 9.2 0.0 0.0
Storfe, indrefilet, rå 74 118 21.2 3.7 0.0 0.0
Storfe, kam, rå 70 162 21.1 8.6 0.0 0.0
Storfe, kotelettkam, rå 69 170 20.2 9.9 0.0 0.0
Storfe, mørbrad, rå 74 110 22.2 2.3 0.0 0.0
Storfe, rundstek, rå 74 107 22.2 2.0 0.0 0.0
Storfe, ytrefilet, rå 75 110 22.2 2.3 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen