- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
Svin, bacon med svor, rå | 51 | 339 | 13.9 | 31.5 | 0.0 | 0.0 |
Svin, bog, rå | 74 | 128 | 19.3 | 5.7 | 0.0 | 0.0 |
Svin, familieribbe, rå | 54 | 328 | 15.6 | 29.5 | 0.0 | 0.0 |
Svin, flatbiff, rå | 76 | 106 | 22.0 | 2.0 | 0.0 | 0.0 |
Svin, grillbein, rå | 63 | 247 | 17.0 | 19.9 | 0.0 | 0.0 |
Svin, indrefilet, rå | 75 | 115 | 20.7 | 3.6 | 0.0 | 0.0 |
Svin, kamkotelett, uten fettrand, rå | 75 | 120 | 18.5 | 5.1 | 0.0 | 0.0 |
Svin, kamkoteletter, rå | 67 | 202 | 19.0 | 14.0 | 0.0 | 0.0 |
Svin, knoke, rå | 72 | 151 | 19.5 | 8.1 | 0.0 | 0.0 |
Svin, midtribbe, med kam og svor, rå | 54 | 328 | 15.6 | 29.5 | 0.0 | 0.0 |
Svin, mørbrad, rå | 65 | 215 | 18.5 | 15.7 | 0.0 | 0.0 |
Svin, nakkekoteletter, rå | 67 | 210 | 17.5 | 15.5 | 0.0 | 0.0 |
Svin, sideflesk, lettsaltet, rå | 52 | 302 | 13.8 | 27.4 | 0.0 | 0.0 |
Svin, sideflesk, uten bein, rå | 50 | 384 | 13.6 | 36.6 | 0.0 | 0.0 |
Svin, skinke, med knoke, rå | 66 | 219 | 17.9 | 16.4 | 0.0 | 0.0 |
Svin, skinkestek, rå | 75 | 112 | 21.1 | 3.1 | 0.0 | 0.0 |
Svin, tynnribbe, med svor, rå | 50 | 371 | 13.8 | 35.1 | 0.0 | 0.0 |
Svin, ytrefilet, rå | 75 | 105 | 22.2 | 1.8 | 0.0 | 0.0 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen