Andre kaker

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bløtkake med krem, syltetøy 44 313 5.1 19.3 29.4 0.8
Bløtkake med krem, syltetøy, marsipanlokk 37 368 5.3 25.2 29.1 1.9
Brownies med sjokoladeglasur, kjøpt 15 421 4.0 20.2 54.2 3.0
Delfiakake 19 508 4.7 42.9 24.9 1.9
Donuts med sjokoladeglasur, kjøpt 18 497 6.2 37.3 33.3 1.8
Eplepai 57 218 2.6 11.7 24.4 2.3
Formkake med glasur, kjøpt 23 395 4.7 18.2 52.7 1.2
Formkake med mindre fett 29 315 6.6 10.0 48.8 1.6
Formkake uten glasur, kjøpt 18 406 4.1 20.0 51.6 1.5
Formkake, fet, dansk sandkake 24 416 4.9 23.7 45.4 0.7
Formkake, marmor 27 365 7.1 18.1 42.6 1.5
Formkake, med epler 48 263 3.9 13.7 30.1 1.8
Fyrstekake med epler 35 321 4.8 14.1 42.7 1.9
Fyrstekake med mandler 17 427 8.4 22.3 47.0 2.2
Gulrotkake 37 282 6.2 9.4 42.3 1.8
Gulrotkake med ostekrem, kjøpt 31 331 3.8 12.4 50.3 1.6
Mazarin, kjøpt 13 456 5.5 22.5 57.7 0.3
Muffins med blåbær, kjøpt 25 379 5.5 20.5 42.3 1.6
Muffins, med sjokoladebiter, kjøpt 20 401 6.3 22.0 43.8 1.4
Napoleonskake 46 309 5.3 19.7 27.2 0.7
Nøttebunn 25 406 9.2 24.2 36.8 2.1
Nøttekake, myk 21 418 9.4 24.3 39.3 2.4
Ostekake, med kjeksbunn 49 287 4.5 18.6 24.8 1.0
Rullekake, med smørkrem av margarin 24 394 6.4 19.9 47.1 0.6
Rullekake, med smørkrem, kjøpt 21 382 4.8 17.0 51.6 1.9
Rullekake, med syltetøy 34 270 6.4 3.6 52.2 1.5
Sirupskake 32 264 6.6 2.3 53.2 2.2
Sjokoladekake, med glasur 26 364 5.7 16.5 47.2 2.1
Sjokoladekake, med glasur, kjøpt 17 419 5.0 21.6 50.0 2.3
Sjokoladekake, uten glasur 29 358 6.8 18.2 40.7 2.0
Smultringer 20 465 6.0 31.6 38.5 1.3
Sukkerbrød 33 284 10.1 5.7 47.6 1.0
Sukkerbrød, med eggekrem, bær, gele 71 107 3.5 4.4 13.0 0.6
Terte, uten fyll 16 517 5.9 40.4 31.6 1.8
Vannbakkels, uten fyll 35 398 10.1 30.5 20.2 1.1

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen