Brødvarer hjemmebakt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Brød, 1/2 sammalt mel, sk melk 37 230 9.6 1.4 42.0 5.5
Brød, 1/2 sammalt mel, vann 39 222 8.8 1.4 40.9 5.5
Brød, 1/3 sammalt mel, sk melk 37 232 9.4 1.4 43.1 4.6
Brød, 1/3 sammalt mel, vann 39 224 8.7 1.3 42.0 4.6
Brød, 1/4 sammalt mel, sk melk 37 232 9.4 1.3 43.7 4.1
Brød, 1/4 sammalt mel, vann 39 225 8.6 1.3 42.6 4.1
Brød, 100% sammalt mel, sk melk 35 234 10.8 1.7 39.8 8.4
Brød, 100% sammalt mel, vann 39 219 9.2 1.7 37.6 8.4
Brød, 2/3 sammalt mel, sk melk 35 237 10.5 1.6 42.0 6.5
Brød, 2/3 sammalt mel, vann 39 222 9.0 1.5 39.8 6.5
Brød, 3/4 sammalt mel, sk melk 35 237 10.6 1.6 41.5 7.0
Brød, 3/4 sammalt mel, vann 39 221 9.0 1.5 39.3 7.0
Brød, grovbakst, 40% sammalt mel 36 239 8.4 2.6 42.8 5.4
Chapatti brød, sammalt mel 35 235 9.7 1.8 40.6 9.0
Glutenfritt brød, fint, lettmelk 46 215 2.5 2.0 46.3 1.1
Glutenfritt brød, fint, vann 50 195 1.4 1.5 43.5 1.1
Glutenfritt brød, grovt, lettmelk 46 196 3.2 1.8 40.3 2.9
Glutenfritt brød, grovt, vann 50 176 2.2 1.4 37.1 3.0
Grovbrød ekstra grovt, 75% sammalt mel 35 241 9.4 2.6 41.4 7.3
Loff, hvitt brød, sk melk 35 254 9.7 3.0 45.5 2.6
Loff, hvitt brød, vann 39 238 8.3 3.0 43.3 2.6
Pizzabunn, uten fyll 42 229 7.9 3.4 41.2 0.9
Rundstykke fint, sk melk 35 261 9.4 5.2 43.0 2.5
Rundstykke fint, vann 39 247 8.0 5.2 40.9 2.5
Rundstykke grovt, vann 39 244 8.3 5.4 38.0 5.2
Rundstykke mellomgrovt, sk melk 35 261 9.6 5.3 41.7 3.8
Rundstykke mellomgrovt, vann 39 245 8.1 5.3 39.2 3.8
Rundstykke, baguett, finbakstmel 35 263 7.6 2.7 51.1 2.0
Rundstykker grovt, sk melk 35 258 9.8 5.4 39.9 5.2
Vørterkake 28 275 7.3 1.6 55.7 4.4

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen