Brødvarer industribakt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Baguett fin, halvstekt type, stekt 34 260 9.9 1.4 50.6 2.5
Birkebeinerbrød, kjøpt 36 240 8.3 2.8 42.4 6.2
Fiberbrød, Fiberbakst, kjøpt 34 246 10.1 3.2 41.2 6.1
Firkornbrød, kjøpt 32 251 9.5 4.8 40.4 3.9
Frokostbrød fint, kjøpt 29 301 10.5 6.4 47.5 5.6
Frokostbrød grovt, kjøpt 30 282 11.1 5.1 45.0 6.3
Grovbrød, halvstekt type, stekt 37 225 8.7 1.5 41.0 6.2
Grovbrød, med sirup, kjøpt 36 229 8.4 2.4 41.4 4.1
Grovbrød, uten sirup, kjøpt 38 235 8.7 2.5 41.2 6.3
Hamburgerbrød, fint 34 289 6.7 6.9 49.2 1.8
Helkornbrød, 20% sammalt mel, kjøpt 34 249 9.1 2.3 46.0 4.0
Husholdningsbrød, finbrød, kjøpt 31 261 7.3 2.0 51.2 4.7
Kneippbrød, Bakers 37 240 7.9 2.8 43.0 5.6
Kneippbrød, grovt, 50% sammalt mel, kjøpt 34 246 9.4 2.2 44.2 5.9
Kneippbrød, kjøpt 36 233 8.6 2.2 42.6 4.4
Landbrød, halvstekt type, stekt 36 240 8.9 1.6 45.0 5.2
Loff, hvitt brød, formstekt, kjøpt 34 256 9.4 2.9 46.6 3.1
Loff, hvitt brød, halvstekt type, stekt 34 259 9.1 1.6 50.2 3.7
Loff, hvitt brød, kjøpt 33 258 9.4 2.9 46.9 3.6
Loff, hvitt brød, spiral, kjøpt 34 264 9.2 3.3 47.5 3.9
Lompe, potetlefse, potetlompe, kjøpt 46 192 5.3 0.7 39.3 3.5
Mesterbrød, kjøpt 34 252 8.6 2.9 45.3 5.4
Norsk fjellbrød, kjøpt 36 235 9.3 2.9 39.9 6.1
Pitabrød, fint, kjøpt 41 218 7.7 1.1 42.7 3.1
Pumpernikkel, fullkornbrød, kjøpt 40 204 5.4 1.6 37.0 9.9
Pølsebrød, fint 30 306 7.8 7.3 51.4 1.8
Rugbrød, fint, kjøpt 35 248 7.9 2.6 45.7 5.0
Rugbrød, grovt, kjøpt 36 235 8.8 3.4 38.7 7.4
Rundstykke fint, halvstekt type, stekt 33 273 9.6 3.8 48.3 3.5
Rundstykke fint, kjøpt 32 262 9.1 3.4 47.4 2.9
Rundstykke grovt, halvstekt type, stekt 29 289 8.4 5.3 48.7 6.5
Rundstykke, grovt, kjøpt 27 291 10.5 3.5 52.2 4.6
Tortilla, hvetelefse, fint 27 296 8.4 7.1 48.3 2.5
Tortilla, maislefse 28 298 9.4 7.6 46.2 3.9

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen