Gjærbakst lefser vafler

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi2 Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Berlinerbolle, kjøpt 31 323 6.3 13.6 42.8 2.2
Croissant uten fyll, kjøpt 22 404 8.5 21.4 43.7 1.3
Glutenfrie boller, med lettmelk 34 277 3.3 7.8 48.3 0.3
Hveteboller med rosiner 29 278 8.0 5.7 46.6 3.9
Hveteboller uten rosiner 26 317 8.7 6.3 54.8 3.1
Hveteboller, med helmelk 28 321 8.2 11.1 45.9 2.3
Hveteboller, med lettmelk 29 313 8.3 10.2 45.9 2.3
Hveteboller, med sk melk 29 308 8.3 9.6 46.0 2.3
Hvetekake 33 276 8.9 6.4 44.4 2.4
Hvetekringle, gjærdeig, med tørket frukt 25 325 7.3 9.8 50.6 2.6
Julekake 27 317 7.0 9.4 49.7 2.7
Kakelefse, Vestlandslefsa, ferdig smurt 30 348 5.8 17.2 41.4 1.9
Kakelefse, tykklefse, påsmurt 27 373 5.7 19.9 41.5 2.4
Kakelefse, tykklefse, uten fyll 26 338 6.5 11.4 51.6 1.7
Skillingsbolle med vaniljekrem, melisglasur 38 262 6.7 5.2 46.0 2.0
Skillingsbolle, kanelsnurr 24 336 8.0 11.0 50.2 2.2
Skillingsbolle, kanelsnurr med sukkerstrø 25 292 8.4 5.2 51.8 2.2
Skolebrød, m/melisglasur, eggekrem, kokos 32 281 6.0 8.2 44.6 2.4
Vafler med egg, helmelk 54 218 7.1 9.8 24.8 1.0
Vafler med egg, lettmelk 56 206 7.1 8.4 24.9 1.0
Vafler med egg, lettmelk, uten fett 54 185 8.2 2.9 30.9 1.4
Vafler med egg, sk melk 56 199 7.1 7.7 24.9 1.0
Vafler med fløte/rømme, uten egg 51 262 5.2 16.1 23.5 1.3
Wienerbrød med eggekrem 27 406 6.6 25.8 35.9 1.7
Wienerbrød med syltetøy 34 346 6.9 17.9 37.9 2.8
Wienerkringle med mandelfyll 26 379 5.8 21.6 39.0 2.8

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen