Gryn ris pasta råvare

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bokhvete, hele korn 14 319 11.9 2.0 60.4 5.8
Bulgurgryn, tørr 9 329 10.8 2.3 62.5 7.7
Byggryn 14 317 8.6 1.1 62.9 10.7
Couscousgryn, tørr 9 321 12.8 0.6 63.6 5.0
Havregryn, lettkokte/store 6 389 11.4 7.8 63.1 10.6
Hirse, hele korn 14 344 11.2 2.9 66.6 3.2
Hvete, helkorn 13 315 13.0 2.4 54.4 12.0
Nudler uten egg, tørr 11 393 12.8 6.2 68.8 5.2
Pasta grønn, fersk, rå 30 290 11.7 2.3 54.2 2.9
Pasta naturell, fersk, rå 30 294 11.0 1.9 56.3 3.6
Pasta naturell, makaroni/spagetti o.l, tørr 9 347 11.9 1.3 69.8 4.2
Pasta, fersk med kjøtt og ost, Tortellini, rå 35 282 11.0 4.1 48.8 2.8
Pasta, fersk med kjøtt, Tortellini, rå 31 291 13.6 4.6 47.1 3.5
Pasta, fersk med ost, Ravioli, rå 29 321 13.2 7.4 48.4 4.1
Ris grøtris, 1 times koketid, tørr 11 357 6.4 0.8 80.5 1.1
Ris grøtris, 5-25 min koketid, tørr 10 354 6.4 0.6 80.0 1.2
Ris polert, Basmatiris, tørr 12 354 9.2 1.0 76.8 0.5
Ris polert, Jasminris, tørr 13 354 7.5 0.7 79.5 0.0
Ris polert, langkornet, tørr 13 343 7.8 0.7 75.9 1.0
Ris polert, parboiled, langkornet, tørr 11 347 7.7 1.2 75.7 1.4
Ris upolert, naturris, langkornet, tørr 10 364 9.4 3.0 72.8 4.2
Ris, hurtigris, 1% salt, tørr 10 349 7.9 0.2 78.2 1.5
Ris, hurtigris, tørr 9 359 8.5 0.7 78.4 2.6
Semulegryn, hvetegryn 15 339 10.0 2.0 69.0 2.5
Sorghum 11 359 11.0 3.3 69.8 3.2

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen