Gryn ris pasta tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bulgurgryn, kokt 59 176 4.3 4.7 27.7 3.1
Cous-cousgryn, kokt 58 184 5.1 5.0 28.6 2.0
Nudler hvete, uten egg, kokt 65 172 4.7 4.3 27.7 1.9
Pasta grønn, fersk, kokt 68 139 5.4 4.2 19.3 1.2
Pasta naturell, fersk, kokt 70 130 4.8 4.0 18.2 1.0
Pasta naturell, makaroni/spagetti o.l, kokt 63 150 4.5 2.5 26.5 1.6
Ris polert, langkornet, kokt 69 121 2.9 0.2 26.4 0.8
Ris polert, parboiled, langkornet, kokt 72 102 2.4 0.3 21.6 1.4
Ris upolert, naturris, langkornet, kokt 73 100 2.5 0.7 19.5 2.6
Ris, hurtigris, kokt 77 92 1.8 0.1 20.8 0.2

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen