Kornblanding frokostkorn

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Corn flakes 4 371 7.9 0.7 81.6 3.5
Corn flakes, søt, type Frosties 4 377 5.2 0.9 86.0 1.8
Frokostkorn, ristet hvete/ris, type Spesial K 5 385 15.7 1.7 75.0 3.3
Frokostkorn, sjokoladesmak 4 386 7.3 2.0 83.0 3.4
Havre ristet, med frukt, olje, type Crüsli 4 435 7.4 14.2 66.5 5.9
Havreputer, type Havrefras 4 374 11.1 6.4 63.0 10.0
Hvetebrikker, type Weetabix 6 362 12.1 2.5 67.4 10.5
Hveteflak ristet, m/hvetekli, All-bran 4 361 10.6 2.8 66.0 14.7
Hveteflak ristet, med kli og frukt 5 348 9.0 2.0 66.0 15.0
Hvetekli ristet, type All-Bran plus 3 339 13.3 4.6 47.4 27.8
Kornblanding, 4-korn 13 331 10.7 3.2 59.2 11.5
Kornblanding, Müsli med frukt, nøtter, søtet 8 376 11.2 5.9 66.0 6.8
Kornblanding, med frukt, Müsli 9 343 8.8 4.6 62.9 7.3
Kornblanding, med frukt, nøtter, frø, Müsli 10 371 10.0 9.5 56.9 8.9
Puffet havre, Havrenøtter 3 403 14.1 6.5 69.1 5.8
Puffet hvete, Hvetenøtter 2 378 15.5 2.2 68.5 11.2
Puffet hvete, med sukke/honning, Honni corn 3 383 7.4 1.6 82.5 4.7
Puffet ris 6 376 6.3 0.9 85.4 0.8

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen