Mel

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bokhvete, mel, lyst 13 332 7.1 2.0 70.4 1.9
Byggmel 15 302 8.6 1.1 60.6 7.6
Finbakstmel 14 345 10.0 2.0 70.5 2.5
Glutenfritt mel, brød og kakemiks, Toro 5 350 1.0 1.1 84.0 0.0
Glutenfritt mel, grovt, Toro 5 338 3.5 2.5 72.5 5.5
Glutenfritt mel, lyst, Toro 5 379 2.0 3.0 85.0 1.8
Grovbakstmel, 40% sammalt 14 323 11.6 2.0 60.8 7.5
Havrekli 10 361 12.3 7.5 54.6 13.0
Havremel 10 373 11.7 7.0 61.7 8.5
Hvetekim 15 330 27.4 9.3 25.1 18.4
Hvetekli 15 249 15.2 3.4 18.5 42.0
Hvetemel, sammalt 13 315 13.0 2.4 54.4 12.0
Hvetemel, siktet 14 325 11.8 1.7 63.9 3.6
Maismel, polenta 12 305 7.8 1.2 63.3 5.0
Maisstivelse 12 350 0.3 0.0 86.3 1.7
Potetmel, potetstivelse 16 329 1.0 0.0 80.6 1.4
Rismel, risstivelse 11 360 7.3 1.3 79.3 0.8
Rugmel, sammalt 14 319 9.6 2.4 57.5 14.8
Rugmel, siktet 12 342 7.0 1.8 70.2 8.6
Soyamel 7 474 36.8 23.5 23.5 10.7

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen