Majones dressing

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Dressing, majonestype, 15 % fett 68 209 2.5 17.0 11.5 0.0
Dressing, majonestype, 30% fett 48 360 1.0 31.5 18.1 0.0
Dressing, majonestype, 40% fett 46 406 1.0 40.0 10.5 0.0
Dressing, majonestype, 55% fett 36 518 3.9 54.0 4.2 0.0
Majones, ekte 16 735 1.2 80.0 2.5 0.0
Majones, lett, 40% fett 50 401 0.7 41.2 6.9 0.1
Majones, lett, 50% fett 44 470 0.7 49.2 6.1 0.1
Majones, light/ekstra lett, 25% fett 67 261 0.7 26.5 4.9 0.1
Majonessalat, ekte majones, 35% fett 51 363 3.4 36.2 5.6 0.8
Majonessalat, ekte majones, 45% fett 46 425 4.2 44.1 2.6 0.6
Majonessalat, lett majones, 20% fett 69 222 0.9 21.5 5.8 1.1
Majonessalat, lett majones, 30% fett 62 256 4.8 24.1 4.7 0.5
Majonessalat, med ostemasse, Frokostsalat 45 446 6.2 45.9 2.1 0.1
Remulade 27 618 1.1 66.1 4.7 0.1
Remulade, lett 21 478 1.2 34.1 41.3 0.8
Salatdressing, olje, eddik, Fransk dressing 47 416 0.2 46.1 0.0 0.0
Salatdressing, uten fett 81 61 0.1 0.1 15.0 0.0
Sennepssaus 36 446 2.6 40.2 18.0 0.9
Waldorfsalat 65 242 1.9 23.0 5.7 2.1

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen