Margarin og smør

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Brelett 50 396 7.0 40.0 2.0 0.0
Brelett Oliven 50 396 7.0 40.0 2.0 0.0
Bremykt 16 746 1.0 82.0 1.0 0.0
Bremykt, flytende 17 732 0.3 81.0 0.5 0.0
Margarin uspesifisert, hard 16 725 0.2 80.0 1.0 0.0
Margarin uspesifisert, myk 16 723 0.3 80.0 0.5 0.0
Margarin, ICA, flytende 18 722 0.2 80.0 0.3 0.0
Margarin, Mat og stek, Coop 17 722 0.2 80.0 0.3 0.0
Margarin, Melange 16 722 0.2 80.0 0.3 0.0
Margarin, Melange, flytende 16 722 0.3 80.0 0.3 0.0
Margarin, Soft Flora light 56 369 2.0 40.0 0.3 0.0
Margarin, Soft Flora, beger 16 722 0.3 80.0 0.3 0.0
Margarin, Soft Flora, folie 16 722 0.2 80.0 0.3 0.0
Margarin, Soft Oliven 18 722 0.2 80.0 0.2 0.0
Margarin, Vita Hjertego´ 16 722 0.2 80.0 0.2 0.0
Margarin, Vita Hjertego´ lett 56 362 0.2 40.0 0.2 0.0
Margarin, Vita Hjertego´, flytende 13 767 0.2 85.0 0.2 0.0
Margarin, Vita Pro aktiv 63 319 0.2 35.0 0.5 0.5
Matlagingsfett uspesifisert 11 785 0.2 86.2 2.0 0.0
Smør 16 746 1.0 82.0 1.0 0.0
Smør, usaltet 16 755 1.0 83.0 1.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen