Fløte, rømme og fløteerstatning

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Fløte, kaffefløte, 10% 82 119 3.0 10.0 4.2 0.0
Fløte, kremfløte, 38% 57 362 2.1 38.0 2.9 0.0
Fløte, matfløte, 22% 71 223 2.5 22.0 3.8 0.0
Fløteerstatning, topping på boks 66 260 1.5 25.0 7.3 0.0
Fløteerstatning, Coffeemate pulver 3 507 1.2 30.3 57.3 0.0
Fløteerstatning, husholdningshvitt 88 89 0.9 8.2 2.9 0.0
Fløteerstatning, kaffehvitt 85 107 0.9 10.2 2.9 0.0
Fløteerstatning, whipping 85 103 0.7 8.3 6.4 0.0
Rømme dressing med urter 80 136 2.8 11.8 4.7 0.0
Rømme, Crème Fraîche, 35% 60 330 2.2 35.0 1.6 0.0
Rømme, ekstra lett, 10 %, Rømmekolle 83 116 2.8 10.0 3.8 0.0
Rømme, lettrømme, 20% 74 203 2.6 20.0 3.2 0.0
Rømme, seterrømme, 35% 61 330 2.2 35.0 1.6 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen