- Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
- Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
- Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
- En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.
Matvare | Vann | Energi | Protein | Fett | Karbo | Fiber |
---|---|---|---|---|---|---|
g | kcal | g | g | g | g | |
Biola, syrnet melk, blåbær, mager | 85 | 58 | 2.8 | 0.1 | 11.6 | 0.0 |
Biola, syrnet melk, naturell | 90 | 44 | 3.2 | 1.5 | 4.4 | 0.0 |
Cultura, syrnet melk, bringebær | 84 | 66 | 2.9 | 1.3 | 10.8 | 0.0 |
Cultura, syrnet melk, naturell | 90 | 44 | 3.3 | 1.5 | 4.4 | 0.0 |
Cultura, syrnet melk, pære | 84 | 68 | 2.9 | 1.3 | 11.2 | 0.0 |
Geitemelk, langtidsholdbar | 88 | 60 | 2.9 | 3.3 | 4.6 | 0.0 |
Helmelk | 88 | 66 | 3.2 | 3.9 | 4.6 | 0.0 |
Kaffemelk, 5% | 86 | 77 | 3.2 | 5.0 | 4.7 | 0.0 |
Kakao av lettmelk, tilberedt | 80 | 86 | 4.0 | 2.3 | 11.8 | 1.0 |
Kefir, syrnet melk | 88 | 63 | 3.1 | 3.8 | 4.0 | 0.0 |
Kulturmelk, skummet | 92 | 33 | 3.2 | 0.4 | 4.1 | 0.0 |
Kulturmelk, syrnet melk | 88 | 63 | 3.1 | 3.8 | 4.0 | 0.0 |
Lettmelk, 1,5 % | 90 | 46 | 3.3 | 1.5 | 4.7 | 0.0 |
Lettmelk, ekstra lett, 0,7% | 91 | 38 | 3.3 | 0.7 | 4.6 | 0.0 |
Lettmelk, laktoseredusert, 1,5 % | 90 | 46 | 3.3 | 1.5 | 4.8 | 0.0 |
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % | 90 | 46 | 3.3 | 1.5 | 4.8 | 0.0 |
Milkshake, jordbærsmak | 83 | 72 | 3.9 | 1.4 | 11.0 | 0.0 |
Milkshake, sjokoladesmak | 82 | 78 | 4.0 | 1.5 | 12.0 | 0.0 |
Morsmelk | 87 | 71 | 1.3 | 4.1 | 7.2 | 0.0 |
Morsmelkerstatning Collett omega-3, tilb. | 88 | 60 | 1.4 | 3.2 | 6.5 | 0.0 |
Morsmelkerstatning NAN, tilberedt | 87 | 65 | 1.5 | 3.3 | 7.4 | 0.0 |
Sjokoladedrikk, Rett i koppen, tilberedt | 83 | 71 | 2.0 | 1.0 | 13.0 | 1.2 |
Sjokolademelk, Litago | 85 | 63 | 3.3 | 1.5 | 9.0 | 0.0 |
Sjokolademelk, av pulver og lettmelk | 84 | 70 | 3.4 | 1.6 | 10.2 | 0.5 |
Sjokomelk | 85 | 64 | 3.4 | 1.5 | 9.2 | 0.0 |
Skummet melk | 91 | 33 | 3.3 | 0.1 | 4.8 | 0.0 |
Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen