Melk og melkebasert drikke

 

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Biola, syrnet melk, blåbær, mager 85 58 2.8 0.1 11.6 0.0
Biola, syrnet melk, naturell 90 44 3.2 1.5 4.4 0.0
Cultura, syrnet melk, bringebær 84 66 2.9 1.3 10.8 0.0
Cultura, syrnet melk, naturell 90 44 3.3 1.5 4.4 0.0
Cultura, syrnet melk, pære 84 68 2.9 1.3 11.2 0.0
Geitemelk, langtidsholdbar 88 60 2.9 3.3 4.6 0.0
Helmelk 88 66 3.2 3.9 4.6 0.0
Kaffemelk, 5% 86 77 3.2 5.0 4.7 0.0
Kakao av lettmelk, tilberedt 80 86 4.0 2.3 11.8 1.0
Kefir, syrnet melk 88 63 3.1 3.8 4.0 0.0
Kulturmelk, skummet 92 33 3.2 0.4 4.1 0.0
Kulturmelk, syrnet melk 88 63 3.1 3.8 4.0 0.0
Lettmelk, 1,5 % 90 46 3.3 1.5 4.7 0.0
Lettmelk, ekstra lett, 0,7% 91 38 3.3 0.7 4.6 0.0
Lettmelk, laktoseredusert, 1,5 % 90 46 3.3 1.5 4.8 0.0
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % 90 46 3.3 1.5 4.8 0.0
Milkshake, jordbærsmak 83 72 3.9 1.4 11.0 0.0
Milkshake, sjokoladesmak 82 78 4.0 1.5 12.0 0.0
Morsmelk 87 71 1.3 4.1 7.2 0.0
Morsmelkerstatning Collett omega-3, tilb. 88 60 1.4 3.2 6.5 0.0
Morsmelkerstatning NAN, tilberedt 87 65 1.5 3.3 7.4 0.0
Sjokoladedrikk, Rett i koppen, tilberedt 83 71 2.0 1.0 13.0 1.2
Sjokolademelk, Litago 85 63 3.3 1.5 9.0 0.0
Sjokolademelk, av pulver og lettmelk 84 70 3.4 1.6 10.2 0.5
Sjokomelk 85 64 3.4 1.5 9.2 0.0
Skummet melk 91 33 3.3 0.1 4.8 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen