Ost ekstra fet

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Brie, ost 46 365 17.0 33.0 0.0 0.0
Cheddar, ost 37 392 26.0 32.0 0.0 0.0
Crème Chérie mykost 50 336 14.0 31.0 0.2 0.0
Gräddost 38 418 19.0 38.0 0.0 0.0
Norzola, ost 43 383 17.0 35.0 0.0 0.0
Parmesan, ost 18 451 41.6 30.0 3.7 0.0
Ridderost 49 422 20.0 38.0 0.0 0.0
Royal Blue, ost 38 452 14.0 44.0 0.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen