Ost halvfet lettere

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Baconost, smørbar 62 226 16.0 18.0 0.0 0.0
Brunost, Fløtemysost, lettere 27 380 11.0 16.0 48.0 0.0
Brunost, Gudbrandsdalsost, lettere 27 380 11.0 16.0 48.0 0.0
Camembert ost, lettere 60 199 25.0 11.0 0.1 0.0
Gomme, Namdal 40 280 11.0 12.0 32.0 0.0
Hvitost, lettere, type Norvegia, Gulost 47 272 32.0 16.0 0.0 0.0
Jarlsberg ost, lettere 47 268 31.0 16.0 0.0 0.0
Mozzarella ost, lettere 48 268 30.0 16.0 1.0 0.0
Nøkkelost, lettere 45 285 33.0 17.0 0.0 0.0
Prim, med vaniljesmak 30 330 6.0 14.0 45.0 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen