Ost helfet

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Brunost, Ekte geitost 19 443 12.0 27.0 38.0 0.0
Brunost, Fløtemysost 19 439 11.0 27.0 38.0 0.0
Brunost, Gudbrandsdalsost 19 461 11.0 29.0 39.0 0.0
Brunost, Litago 19 439 11.0 27.0 38.0 0.0
Brunost, uspesifisert type 20 451 11.0 27.4 40.1 0.0
Burgerost 40 344 23.0 28.0 0.0 0.0
Camembert, ost 49 319 19.0 27.0 0.0 0.0
Edamer, ost 41 351 27.0 27.0 0.0 0.0
Feta, ost med geitemelk 56 250 15.6 20.2 1.5 0.0
Geitost hvit, av geit- og kumelk 45 338 26.0 26.0 0.0 0.0
Hvitost, type Norvegia, Gulost 41 351 27.0 27.0 0.0 0.0
Hvitost, uspesifisert type 42 348 27.0 26.7 0.0 0.0
Jarlsberg, ost 41 351 27.0 27.0 0.0 0.0
Kremost, naturell 60 288 6.0 28.0 3.0 0.0
Kremost, urter 60 276 6.0 28.0 0.0 0.0
Margarinost 42 366 23.0 30.0 0.9 0.0
Mozzarella, ost 45 319 27.0 23.0 1.0 0.0
Norbo, ost 42 356 26.0 28.0 0.0 0.0
Normanna, ost 46 336 21.0 28.0 0.0 0.0
Nøkkelost 41 351 27.0 27.0 0.0 0.0
Port Salut, ost 46 312 24.0 24.0 0.0 0.0
Snøfrisk, smørbar geitost 64 257 6.0 25.0 2.0 0.0
St. Paulin, ost 42 356 26.0 28.0 0.0 0.0
Sveitser, ost 39 364 28.0 28.0 0.0 0.0
Taffelost, bacon 46 318 23.0 25.0 0.3 0.0

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen