Ost mager

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Cottage Cheese ost 81 96 12.7 4.3 1.5 0.0
Gamalost 43 213 50.0 1.0 1.0 0.0
Magerost, smørbar, 3 % 75 103 19.0 3.0 0.0 0.0
Magerost, smørbar, 7 % 71 135 18.0 7.0 0.0 0.0
Magerost, smørbar, 9 % 66 153 18.0 9.0 0.0 0.0
Prim 31 316 7.0 8.0 54.0 0.0
Prim, mager 33 276 7.0 4.0 53.0 0.0
Pultost 55 165 39.0 1.0 0.0 0.0

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen