Belgfrukter tørre og tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Bønner, brune, kokt 57 123 8.8 0.6 17.4 6.6
Bønner, brune, tørre 11 313 22.0 1.5 44.6 16.4
Bønner, hvite, i tomatsaus, hermetisk 73 95 4.8 0.6 14.3 6.6
Bønner, hvite, tørre 11 300 22.0 1.6 41.4 15.8
Bønner, mung, tørre 11 286 23.9 1.1 38.3 13.9
Bønner, røde, tørre 11 276 22.1 1.4 36.7 14.0
Erter, gule, tørre 9 287 22.0 2.1 41.4 7.4
Erter, kikerter, tørre 10 329 21.3 5.4 42.0 13.5
Erter, tørkede, hermetisk, avrent 70 107 6.9 0.5 16.2 5.1
Soyabønner, tørre 10 402 34.0 17.7 18.9 15.3

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen