Frukt og bær, rå og frisk

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.
Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Ananas, rå 86 47 0.4 0.2 10.1 1.4
Appelsin, rå 88 37 0.9 0.1 7.2 1.8
Aprikos, rå 87 36 0.9 0.1 7.2 1.6
Avocado, rå 72 196 1.9 19.5 0.5 5.2
Banan, rå 76 83 1.1 0.3 18.1 1.7
Bjørnebær, rå 86 43 0.7 0.4 6.4 5.6
Blåbær, rå 83 51 1.0 0.9 7.5 4.6
Bringebær, rå 87 29 1.1 0.4 3.2 4.3
Cherimoya, rå 74 60 1.3 0.4 11.7 2.4
Drue, blå, rå 84 53 0.7 0.2 11.7 1.1
Drue, grønn, rå 82 70 0.7 0.2 16.0 1.1
Drue, uspesifisert, rå 83 62 0.7 0.2 13.8 1.1
Eple, importert, rå 86 49 0.3 0.2 10.6 2.0
Eple, norsk, rå 86 47 0.3 0.1 10.0 2.5
Eple, uspesifisert, rå 86 49 0.3 0.2 10.6 2.1
Fersken, rå 89 40 1.0 0.1 7.6 2.1
Granateple, rå 80 58 1.3 0.2 7.8 10.0
Grapefrukt, rå 89 32 0.6 0.0 6.8 1.4
Guava, rå 85 38 0.8 0.6 5.0 4.9
Hyllebær, rå 80 51 0.7 0.5 7.4 7.0
Jordbær, rå 88 34 0.5 0.2 6.6 2.0
Kaktusfiken, rå 85 49 0.7 0.3 9.7 2.5
Kirsebær, rå 83 41 0.7 0.0 9.0 1.1
Kiwi, rå 84 57 1.1 0.5 10.6 2.7
Klementin, rå 88 43 0.9 0.1 8.7 1.7
Kumquat, rå 83 47 0.9 0.5 7.5 4.4
Lime, rå 90 10 0.7 0.3 0.8 0.5
Litchi, rå 81 65 0.9 0.1 14.3 1.5
Mango, rå 82 65 0.7 0.2 14.1 1.9
Melon, honning, rå 92 28 0.6 0.1 5.6 0.9
Melon, kantaloup, rå 92 22 0.6 0.1 4.2 0.9
Melon, vann, rå 90 36 0.8 0.1 7.6 0.5
Molter, rå 84 46 1.6 1.1 4.4 6.0
Moreller, rå 83 52 0.9 0.1 11.3 1.3
Nektarin, rå 89 47 1.4 0.1 9.0 2.2
Papaya, rå 88 42 0.5 0.1 8.8 2.1
Paradisepler, rå 79 32 0.4 0.3 5.8 2.0
Pasionsfrukt, rå 75 44 2.6 0.4 5.8 3.3
Plomme, rå 84 44 0.5 0.1 9.3 2.0
Pære, importert, rå 85 44 0.4 0.1 8.9 2.9
Pære, norsk, rå 84 44 0.4 0.1 8.0 4.5
Pære, uspesifisert, rå 85 44 0.4 0.1 8.8 3.1
Rabarbra, rå 94 16 0.9 0.2 0.7 3.8
Rips, rå 81 53 1.2 1.2 6.9 5.1
Sitron, rå 90 19 0.8 0.3 2.2 2.0
Solbær, rå 78 55 1.3 1.0 7.6 5.2
Stikkelsbær, rå 89 37 0.8 0.6 5.4 3.4
Tyttebær, rå 83 44 0.7 0.6 7.0 3.7

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen