Grønnsaker rå og fryst

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Agurk, norsk, rå 96 10 0.8 0.1 1.2 0.8
Artiskokk, rå 85 27 2.8 0.2 1.3 4.5
Asparges, rå 92 22 3.1 0.2 1.1 1.5
Aubergine, rå 93 23 1.2 0.5 2.2 2.3
Bladsalat, norsk, rå 96 10 1.2 0.1 0.7 1.0
Blomkål, bønner, erter, gulrot, fryst 88 36 2.4 0.3 4.3 3.3
Blomkål, erter, gulrot, fryst 88 39 2.6 0.4 4.8 3.2
Blomkål, norsk, fryst 94 22 1.9 0.2 2.2 1.8
Blomkål, norsk, rå 92 23 1.9 0.2 2.3 2.3
Brokkoli, fryst 91 27 2.8 0.3 1.9 2.7
Brokkoli, importert, rå 90 28 2.8 0.3 2.1 2.9
Brokkoli, norsk, rå 90 28 3.2 0.3 1.9 2.7
Brokkoli, uspesifisert, rå 90 29 3.0 0.3 2.0 2.8
Bønner grønne, fryst 89 28 1.8 0.2 3.0 3.5
Bønner, grønne, rå 91 27 1.7 0.1 3.4 3.0
Endivsalat, rå 95 13 1.0 0.1 1.0 2.2
Erter, fryst 78 68 5.2 0.4 8.0 5.5
Erter, gulrot, fryst 85 48 3.0 0.4 6.1 4.0
Erter, gulrot, mais, fryst 81 67 3.0 0.6 11.0 3.3
Gresskar, rå 92 20 1.0 0.1 2.8 1.7
Gressløk, rå 90 26 2.7 0.4 1.3 3.1
Grønnkål, rå 85 36 3.3 0.7 2.2 3.8
Gulrot, baby, importert, rå 91 28 0.6 0.1 5.0 2.3
Gulrot, babygulrot, fryst 91 26 0.8 0.2 4.0 2.3
Gulrot, importert, rå 90 29 0.9 0.2 4.6 2.4
Gulrot, knaskegulrot, norsk, rå 92 25 0.7 0.1 4.2 2.1
Gulrot, norsk, rå 89 36 0.7 0.1 6.7 2.7
Gulrot, terninger, fryst 91 26 0.8 0.2 4.1 2.4
Gulrot, uspesifisert, rå 89 35 0.7 0.1 6.5 2.7
Hodekål, rå 90 32 1.4 0.1 5.2 2.6
Hvitløk, rå 64 105 7.9 0.6 16.3 1.5
Isbergsalat, issalat, norsk, rå 96 12 0.8 0.1 1.5 1.1
Kinakål, norsk, rå 95 15 1.1 0.1 1.8 1.2
Knutekål, rå 91 23 1.7 0.1 3.0 1.8
Kålrot, kålrabi, norsk, rå 89 36 0.9 0.1 6.4 2.7
Løk, norsk, rå 88 32 1.1 0.1 5.7 2.0
Mais, fryst 69 115 3.2 1.7 20.8 2.1
Mais, norsk, rå 77 85 3.2 1.7 12.6 3.2
Mangold, sølvbete, rå 93 22 1.8 0.2 2.9 0.8
Neper, norsk, rå 91 27 0.9 0.1 4.7 2.0
Paprika, grønn, rå 93 21 0.8 0.1 3.3 2.0
Paprika, gul, rå 91 30 1.1 0.2 4.4 3.0
Paprika, rød, rå 91 28 1.1 0.2 4.6 1.9
Pastinakk, rå 82 62 2.1 0.5 10.1 4.5
Persille, norsk, rå 85 32 3.1 0.4 1.6 5.0
Persillerot, norsk, rå 84 46 1.7 0.3 7.3 3.8
Purreløk, norsk, rå 87 28 1.6 0.2 3.6 2.8
Rapidsalat, norsk, rå 95 11 1.4 0.2 0.3 1.4
Reddik, norsk, rå 94 16 0.7 0.1 2.5 1.3
Rosenkål, fryst 86 50 5.1 0.6 4.3 3.7
Rosenkål, norsk, rå 82 53 5.1 0.6 4.4 4.6
Rødbete, norsk, rå 86 49 1.6 0.2 8.9 2.5
Rødkål, rå 91 25 1.5 0.2 3.4 2.0
Sellerirot, norsk, rå 87 27 1.6 0.3 2.8 3.5
Sikorisalat, rå 94 15 0.5 0.6 0.9 2.2
Sopp, norsk, rå 90 22 3.6 0.3 0.3 1.8
Spinat, fryst, rå 93 19 2.1 0.5 0.5 2.0
Spinat, rå 92 21 2.6 0.6 0.4 1.9
Spisskål, rå 92 18 2.1 0.3 0.9 1.9
Squash, Zucchini, rå 95 16 1.2 0.1 2.2 1.0
Stilkselleri, stangselleri, norsk, rå 92 16 1.1 0.1 1.3 2.5
Sukkererter, norsk, rå 86 42 3.5 0.1 5.3 2.9
Tomat , importert, rå 94 13 0.9 0.2 1.2 1.2
Tomat cherry, importert, rå 93 17 0.6 0.2 2.5 1.3
Tomat, norsk, rå 94 18 0.7 0.2 2.5 1.5
Tomat, uspesifisert, rå 94 15 0.8 0.2 1.7 1.3

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen