Grønnsaker tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Blomkål, kokt 92 24 1.9 0.2 2.3 2.3
Brokkoli, kokt 89 30 3.2 0.3 2.1 3.0
Gulrot, kokt 89 36 0.7 0.1 6.7 2.7
Hodekål, kokt 90 32 1.4 0.1 5.2 2.6
Kålrot, kokt 89 35 0.9 0.1 6.4 2.7
Løk, kokt 88 32 1.1 0.1 5.7 2.0
Paprika, grønn, kokt 93 20 0.8 0.2 2.7 2.0
Paprika, rød, kokt 91 29 1.1 0.2 4.7 1.9
Persillerot, kokt 84 46 1.7 0.3 7.3 3.8
Purre, kokt 87 28 1.6 0.2 3.6 2.8
Tomat, kokt 94 18 0.7 0.2 2.5 1.5

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen