Grønnsaksprodukter

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Agurker, syltede 83 37 0.7 0.7 6.1 1.8
Asparges, hermetisk, avrent 94 24 3.1 0.2 1.7 1.5
Erter, grønne, hermetisk, avrent 82 62 4.4 0.4 7.7 4.9
Kastanjer, ristede 40 195 3.2 2.2 36.6 7.9
Ketchup, tomatketchup 70 107 1.8 0.4 23.5 1.2
Mais, hermetisk 77 89 2.6 1.0 16.5 2.0
Oliven, grønne, pickles 78 129 1.4 12.7 0.3 4.0
Oliven, sorte, i olje, hermetisk 44 348 2.2 36.0 1.8 4.0
Rødbeter, syltede 82 65 1.1 0.1 13.6 2.6
Sopp, sjampinjong hermetisk, avrent 93 22 2.5 0.5 0.7 2.4
Surkål, kjøpt 86 29 1.4 0.0 5.1 1.7
Tomat, hermetisk 94 20 1.0 0.2 3.0 0.9
Tomatjuice 94 18 0.8 0.0 3.0 1.4
Tomatpuré 72 79 4.5 0.2 12.9 3.6

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen