Poteter rå og tilberedt

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi2 Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Pommes frites, fryst 66 153 2.2 5.2 22.0 4.6
Pommes frites, gatekjøkken 34 330 3.0 16.8 39.8 3.8
Potet, hermetisk, avrent 83 71 1.3 0.1 15.1 2.3
Potet, høstpotet, rå 78 72 1.7 0.1 15.3 21.6
Potet, lagringspotet, kokt m/skall 76 80 1.9 0.1 17.1 1.6
Potet, lagringspotet, kokt u/skall, saltet vann 75 72 1.9 0.1 15.2 1.6
Potet, lagringspotet, rå 77 78 1.8 0.1 16.6 2.0
Potet, tidligpotet, med skall, rå, Kypros 83 60 1.7 0.1 12.2 1.7
Potet, tidligpotet, rå 80 54 1.5 0.1 11.2 1.1
Potetmos, av pulver med melk, tilberedt 80 96 2.0 3.5 13.6 1.2
Potetsalat, med ekte majones 53 317 1.6 29.6 10.5 1.0
Potetsalat, med lettmajones (40% fett) 66 187 1.5 14.4 12.3 1.1
Potetsalat, med lettrømme 77 99 1.9 5.3 10.4 1.2
Potetsalat, med seterrømme 73 132 1.8 9.2 10.0 1.2

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen