Produkter av frukt og bær

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Ananas, hermetisk, med egen saft 87 52 0.3 0.0 12.2 0.8
Ananas, hermetisk, med sukkerlake 82 70 0.5 0.0 16.5 0.8
Appelsinsaft, ublandet 56 169 0.5 0.0 41.8 0.0
Aprikos, hermetisk, med sukkerlake 80 69 0.4 0.1 16.1 1.2
Aprikos, tørket 15 242 4.8 0.7 43.4 21.6
Daddel, tørket 12 301 2.8 0.2 68.0 7.8
Eple, hermetisk 82 69 0.2 0.5 15.0 1.8
Eple, tørket 31 254 0.9 0.3 57.2 9.5
Fersken, hermetisk, med egen saft 87 43 0.6 0.0 9.7 0.9
Fersken, hermetisk, med sukkerlake 81 60 0.5 0.0 14.0 0.9
Fiken, tørket 17 269 3.6 1.6 53.9 12.4
Fruktcocktail, hermetisk, med egen saft 87 32 0.4 0.0 7.2 1.0
Fruktcocktail, hermetisk, med sukkerlake 82 63 0.4 0.0 14.8 1.0
Husholdningssaft, ublandet, kjøpt 46 210 0.3 0.2 51.8 0.0
Plomme, hermetisk, med sukkerlake 81 65 0.3 0.0 15.5 1.0
Pære, hermetisk, med egen saft 87 38 0.3 0.0 8.5 1.5
Pære, hermetisk, med sukkerlake 83 57 0.2 0.0 13.2 1.5
Rosiner 13 287 2.1 0.4 65.8 6.1
Saft, 500 g sukker pr. l råsaft, ublandet 54 168 0.8 0.8 38.0 2.6
Saft,1000 g sukker pr. l råsaft, ublandet 40 226 0.6 0.6 53.6 1.9
Solbærsaft, 1000g sukker pr. l råsaft 39 226 0.7 0.5 53.8 2.0
Solbærsaft, 500g sukker pr. l råsaftt 52 168 0.9 0.7 38.3 2.6
Solbærsirup, ublandet 45 203 0.7 0.6 47.6 2.2
Svisker 22 191 2.8 0.5 36.5 14.5

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen