Syltetøy og sukret bær

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Jordbær, 250 g sukker pr. kg bær, fryst 71 108 0.4 0.2 25.3 1.6
Jordbær, 100 g sukker pr. kg bær, fryst 80 68 0.5 0.2 15.1 1.8
Marmelade, appelsin 30 279 0.2 0.0 69.2 0.5
Molter, 250 g sukker pr. kg bær, fryst 67 117 1.3 0.9 23.5 4.8
Syltetøy med mindre sukker, lett 67 125 0.3 0.1 30.3 1.0
Syltetøy, 1000 g sukker pr. kg bær 36 245 0.5 0.3 59.0 2.2
Syltetøy, 250 g sukker pr. kg bær 64 127 0.9 0.6 27.7 3.6
Syltetøy, 500 g sukker pr. kg bær 51 180 0.7 0.5 41.6 3.0
Syltetøy, 750 g sukker pr. kg bær 42 218 0.6 0.4 51.6 2.6
Tyttebær, 500 g sukker pr.kg bær, fryst 56 162 0.5 0.4 37.9 2.5

 

Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen