Sjokolade og søtsaker

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Geléfrukter, type Seigmenn 19 292 7.6 0.0 65.5 0.0
Karamell 8 376 1.5 22.0 42.9 0.0
Karamell, med sjokoladetrekk 6 429 5.0 21.7 53.4 0.0
Kokesjokolade, lys 1 527 7.0 29.5 56.7 3.3
Kokesjokolade, mørk 1 511 6.2 27.6 56.8 5.2
Kokosbolle 21 324 5.0 20.0 30.9 0.4
Lakris, søt 14 344 3.6 2.0 77.6 0.5
Lakriskonfekt 8 340 3.7 5.2 68.7 2.0
Marsipan 11 462 8.7 24.9 47.7 6.4
Marsipanbrød, med sjokoladetrekk 11 491 13.3 27.8 44.2 5.5
Pastiller 9 250 2.8 0.0 59.7 0.0
Pastiller, uten sukker 6 62 1.0 1.1 12.0 0.0
Saftis 81 74 0.1 0.1 18.1 0.0
Sjokolade, fylt, konfekt 6 487 5.2 24.3 60.2 3.2
Sjokolade, med gelé og marsipan, Troika 11 445 3.7 17.8 65.6 3.7
Sjokolade, med kjeks 1 550 8.2 31.1 58.0 2.7
Sjokolade, med nøtter 1 470 9.1 24.3 51.9 3.8
Sjokolade, melkesjokolade 1 541 8.1 32.3 53.1 2.6
Sjokolade, melkesjokolade, porøs 1 522 9.1 30.3 51.8 2.6
Sjokolade, småsjokolader, løsvekt/pose 6 458 6.5 22.4 56.7 1.9
Skumgodter, Marshmallows 17 292 3.9 0.0 69.0 0.0
Smågodt, blandet, uten sjokolade 14 369 3.8 0.0 88.5 0.0
Smågodt, salte 20 286 8.5 0.0 62.9 0.5
Sukkertøy, drops 3 324 3.0 0.0 78.0 0.0
Sukkertøy, drops, fylt 2 323 0.5 5.2 68.6 0.0
Tyggegummi, med sukker 3 326 0.4 0.0 81.0 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen