Sukker, honning og søte pålegg

  • Alle tabellverdier gjelder 100 g spiselig matvare.
  • Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer.
  • Tabellverdien 0 betyr at stoffet ikke kan påvises.
  • En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff.

I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.
Karbohydrater minus fiber = 0 gir deg best resultat for lav karbo diett og ketose.

 

Matvare Vann Energi Protein Fett Karbo Fiber
g kcal g g g g
Honning 18 269 0.3 0.0 67.0 0.0
Melkepålegg, sukret, type Hapå 30 308 5.5 6.0 58.0 0.0
Nøttepålegg, type Nugatti 1 517 5.5 25.5 65.2 2.4
Sirup 22 308 0.3 0.0 76.6 0.0
Sjokoladepålegg, type Sjokade 12 401 1.0 18.1 57.8 1.3
Sukker, brunt 2 376 0.0 0.0 94.0 0.0
Sukker, farin, raffinade, melis 0 400 0.0 0.0 100.0 0.0
Vaniljesukker 8 364 0.0 0.0 91.1 0.0

 


Kilde:
Mattilsynet, Sosial- og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen